Onderhoud

Beem-Star lid GertJan Metselaar heeft ervoor gezorgd dat de oefenkooi werd voorzien van een tennis rebounder.

Hier is hij  bezig met het opbouwen en plaatsen.

Plaats op FacebookPlaats op Google PlusPlaats op Twitter

Dirk M. en Hans R. druk doende met herstel schade nieuwjaarsnacht.

Beste tennisliefhebbers,

Bij deze enkele foto's van het groot onderhoud aan de tennisbanen;
de container voor afvoer van het oude zand is beschikbaar gesteld door de firma Koning

Groetjes, de materiaalcommissie

Hoi Beemstarleden.

Daar is hij weer jullie groundsman , wat zal hij nu weer te vertellen/vragen hebben ?

Goed geraden het gaat over het vegen van de banen na afloop. Begonnen de meeste goed, de vrouwen beter dan de heren ! , helaas na enige tijd zakte het heel hard weg met alle gevolgen van dien.

Wat dit voor gevolg had hebben we met zijn allen kunnen zien afgelopen herfst de banen vier ( en gedeeltelijk drie ) konden het water niet meer verwerken en werden spekglad en groen door de alg van het water wat er langdurig op bleef staan.

Met enkele paardenmiddelen is het waarschijnlijk ? gelukt om het lek boven te krijgen en de banen weer speelklaar te krijgen.

Tijdens het prepareren Conno Pluim ( hoofd technische dienst Beemster ) gebeld en gevraagd om even langs te komen om met eigen ogen te kunnen aanschouwen wat bomen ook te weeg kunnen brengen , Conno erkende het probleem en wilde zich op ons verzoek hard maken om enkele bomen te verwijderen en de overige pittig terug te snoeien en gelijk de struiken naast baan vier definitief te verwijderen  om zodoende de zon wat meer ruimte te geven. Hier in De Beemster kan dat nog, dat je ze belt en binnen tien minuten was hij er ook daadwerkelijk, toch wel fijn op dat moment.

Dit verhaal kunnen we geen tweede keer doen daar het een flinke aanslag was op de mat. Wat gaan we dus deze keer met zijn allen WEL doen : vegen, niks meer en niks minder.

Nut van het vegen : het zand blijft in beweging en dit voorkomt dat mos de kans krijgt om zich vast te zetten in de mat , verder blijf ik ( indien mogelijk ) het hele jaar door vegen , verder regelmatig flink wat zout strooien , zout is een uitstekend middel om mos en alg tegen te gaan , en uitermate milieu vriendelijk, jeukt misschien een beetje op je handen maar dat is dan maar zo.

Wanneer wordt er geveegd : heel simpel als er na afloop geen mensen de baan op gaan om te tennissen , deze regel geldt de hele dag door dus ook in de ochtend / middag en geld ook voor diegene die les hebben gehad en/of competitie tennis hebben gehad.

Vegen tijdens toernooien : standaard na elke wedstrijd.

Hier laten we het bij , we gaan de draad weer oppakken en de vegers ter hand nemen , als tegen prestatie doe ik dan mijn ding op mijn vrije zondag en houden we gezamenlijk de banen in goede conditie.

Met vriendelijke groet : Hans Roet

Plaats op FacebookPlaats op Google PlusPlaats op Twitter

De materiaalcommissie heeft op zaterdag 16 juni de 1e nieuwe bank gebouwd !