Beste leden,

Regelmatig komen er vragen langs wanneer wel en wanneer niet te vegen. Als jullie klaar zijn met spelen en er staan geen leden te trappelen om de baan op te gaan, dan gewoon vegen ongeacht het tijdstip van de dag. Als het zand nat is dan heeft vegen geen zin en hoeft er niet geveegd te worden

Waarom word er geveegd?
Het zand moet in beweging blijven dit voorkomt alg- en mosvorming. Op die manier wordt voorkomen dat het alg en mos zich vast gaat zetten.

Ik merk t.o.v. 18 jaar terug toen ik begon met het onderhoud, dat het klimaat wel degelijk verandert. Hogere temperaturen en veel vocht zijn een ideale voedingsbodem voor mos en alg.

We zijn klaar en denken dat het gaat regenen. Moeten we dan vegen?
Ja, evengoed vegen.

Waarom vegen Dirk en Hans met het trekkertje?
De zware borstel trekt de diepere lagen zand naar boven. Op die manier houden wij het zand in beweging. Vervolgens vegen jullie weer en schuiven het zand weer in de mat, zo vullen we elkaar weer mooi aan.

Het vegen op zich gaat goed nagenoeg iedereen doet keurig zijn ding. Dit houden we er in.

Met vriendelijke groet,

Materiaalcommissie